Smørstabbtindtraversen med guide

Smørstabbtindtraversen  er en fantastisk tur over flere 2000 meter topper, fin klatring og fantastisk brevandring.

Smørstabbtindtraversen starter fra Krossbu og går over Jotunheimens største bre, Smørstabbreen. Fra breen går opp på Kalven (2035 moh) og følger en fin og luftig rygg for å komme til Skeia. På veien opp til Skeia (2118 moh) klatrer vi 2 fine taulengder grad 3 – 4. Videre går vi en luftig rygg videre til Veslebjørn (2150 moh). Ned fra Veslebjørn gjør vi en luftig rappell for å komme til Bjørnungen (2110 moh). Etter en luftig og fin eggklatring kommer vi frem til Bjørneskaret. Herfra er det mulig å returnere ned til Krossbu over Leirbreen.

Fra Bjørneskaret er det klatring opp til Sokse (2189 moh), videre til Sauen (2077 moh), Kniven (2133 moh) og til slutt Store Smørstabbtind (2208 moh) med klatring, luftige pasasjer og fine rappeller. Vi avslutter med en fin tur ned til Krossbu.

Sessong
Medio juni til september

Varighet
– Til Bjørneskaret: 10 – 12 timer.
– Til Store Smørstabbtinden: 14 – 16 timer

Priser
Til Bjørneskaret
– ved 1 pers: 8 000,-
– ved 2 pers: 4 500,- pr pers
– ved 3 pers: 4 200,- pr pers

Til Store Smørstabbtinden:
– ved 1 pers: 8 500,-

Introkurs i forkant
– 3 500,-

Guidene

Vanskelighetsgrad: Dette er en krevende tur og du må være i god fysisk form og ha generell fjellerfaring, men du trenger ingen klatreerfaring. 

Vi fikk en uforglemmelig opplevelse, delvis fordi været var fantastisk, men mest fordi Lars tilpasset turen til våre ambisjoner og ferdigheter i tillegg til at han formidlet sin kunnskap til oss slik at vi kunne lære.

Vi har opplevd mange flotte turer i fjellet, men årets tur med Lars i Klatrekompaniet blir stående som et høydepunkt.

Les flere utalelser

Klatrekompaniet

Vi er godkjent som arrangør på høyeste nivå av Norsk Fjellsportforum (NF).

Viktig å vite

Vansklighetsgrad: Du må være i normal fysisk form og ha generell fjellerfaring, men du trenger ingen klatreerfaring.

Vilkår for påmelding.

For mer informasjon og påmelding: Kontakt oss på telefon 47645000, send en mail til post@klatrekompaniet.no eller send en forespørsel via kontaktformularet vårt.