Klatrekompaniet
Meny Om Klatrekompaniet Referanser Forespørsel


Klatrekompaniet
Forespørsel
Introduksjon til isklatring
Klatrekurs
  Utdrikningslag  
Feiring
Klatring
Industrisikring
Tilkomstteknikk
Fallsikring
Industriklatring
Klatring i Oslo
Klatrekurs i Oslo
Klatreopplevelser
Rapellering
Rapellering i Oslo
Tyrolertravers
Utdrikningslag i Oslo
Klatrekurs Oslo
Klatring Oslo
Utdrikningslag Oslo
Nybegynerkurs i isklatring
Introduksjonskurs i isklatring
Introkurs i isklatring
Isklatrekurs Oslo
Isklatrekurs
Rappellering
Rappellering Oslo
Rappellering i Oslo
Gavetips opplevelse
Gavetips opplevelser
Gavetips
Julegavetips opplevelse
Julegavetips opplevelser
Julegavetips
Gave opplevelse
Gave opplevelser
Gavekort opplevelse
Gavekort opplevelser
Nybegynnerkurs i isklatring
Klatrekurs inne
Klatrekurs innendørs
Isklatrekurs Hemsedal
Isklatrekurs Rjukan
Skredkurs Hemsedal
Toppturcamp Romsdal
Kurs i klatring
Brekurs for nybegynnere
Brekurs for klatrere
Brekurs for skikjørere
Videregående brekurs
Toppturkurs
Toppturkurs på ski
Toppturkurs Hemsedal
Norway Haute Route
jotunheimen Haute Route
Høgruta
Høgruta i Jotunheimen
Haute Route Jotunheimen
Høgruta Jotunheimen
Jotunheimen Høgruta
Jotunheimen Haute Route

Gavekort?

Bilder fra kurs, føringer og arrangementer >>

Se TV2 reportasje fra klatrekurs >>

Utdrikningslag

Klatrekompaniet tilbyr klatreaktiviteter og arrangementer til utdrikningslag. Vi tar dere med til et egnet sted og gir dere vertikale opplevelser og utfordringer. Klatreaktiviteter kan vi arrangere som en separat aktivitet eller som en del av et arrangement/annen aktivitet (f.eks. i forbindelse teambuilding, aktivitet under seiling mm).

Våre klatreinstruktører er godkjente fra Norges Klatreforbund.

Vi tilbyr følgende typer klatreaktiviteter: Send oss en forespørsel så sender vi deg et PDF dokument med de ulike klatreaktiviteter og arrangementer vi tilbyr utdrikningslag med prisoversikt.


Klatring

Vi tilbyr innføring og opplæring i klatring for grupper og enkeltpersoner i et sikkert miljø med dyktige klatreinstruktører. Bli med oss på en klatretur der du får oppleve elementer som klatring, rappellering mm sammen med en erfaren klatreinstruktør.

Rapellering

Rapellering er en populær aktivitet som vi ofte bruker som en del av aktivitetene under teambuilding og andre arrangementer. Dette er en utfordrende aktivitet der deltagerne må stole på seg selv og ta steget over kanten.


Taubane/tyrolertravers

Sentralt i Nordmarka har Klatrekompaniet en taubane over et vann i naturskjønne omgivelser. Vi rigger også opp taubane ved andre lokasjoner ved spesielle arrangementer.


Full fart over vannet i taubanen.

Tyrolertravers er en horisontal forflytning i en fjellvegg, over et juv eller andre hindringer. Opprinnelig kommer metoden fra Dolomittene i Syd-Tirol, derav navnet. Der kastet de tauet som lasso fra en fjellknatt til en annen. Var avstanden kort satte de seg skrevs over tauene og dro seg over. For lengre forflytninger hang man i armere med det ene beinet over tauet. Da var sikringstau og en kort sikringsslynge viktig, forståelig nok.


Deltageren har forlatt kanten og svever over vannet.

I dag er metoden betydelig videreutviklet og brukes blant annet i den Internasjonale Alpine Fjellredningstjenesten, Norge inkludert. Taubanen rigges ved hjelp av statiske tau, taljetrinser, slynger, karabinere og annet sikkerhetsutstyr.

Taubanen vår går over vannet i en fin og luftig ferd på ca 100 meter og gir deltagerne en følelse av å sveve over vannet. Følelsen i det du forlater kanten, for så i neste sekund å befinne deg hengende i det blå mange meter over avgrunnen, kan naturlig nok ikke beskrives. Selv om det er langt ned er det trygt å ta seg over, hengende under tauene i en helkroppsele.

Vi rigger til taubanen på flere ulike måter avhengig av hvilke utfordring deltagerne ønsker.


Klatrekurs

Klatrekompaniet arrangerer klatrekurs for nybegynnere og viderekommende.
Les mer om våre klatrekurs og når vi holder disse kursene...

Klatrearrangement / Utfordringsarrangement

Utfordringsarrangement er et firmaarrangementer der Klatrekompaniet og Utendørs opplevelser sammen er totalleverandør av arrangementet.

Under våre utfordringsarrangement legger vi til rette for spenstige aktiviteter. Dette er ikke teambuilding, men aktivitetene må i hovedsak løse i fellesskap av gruppen.

Les uttalelser fra en av kundene Klatrekompaniet og Utendørs opplevelser har arrangert utfordringsarrangement for...

Vi har et stort utvalg av utfordrende aktiviteter. Flere av disse aktivitetene kommer fra klatremiljøene og brukes i fjellredingstjenesten.

Trygghet

Sentralt i våre utfordringsarrangement er trygghetsfølelsen. Våre erfarne veiledere sørger for at det skapes trygget i gruppene slik at deltagerne tør å engasjere seg og utfordringen blir en lek.

Under klatreaktiviteter bruker vi svært kompetente og godkjente klatreinstruktører.

Eks. på utfordringer

Vi har et stort utvalg av utfordrende aktiviteter som vi gjør ute i naturen. Oppgavene tilpasses gruppen og dens forutsetninger og ønsker.
”Det skjeve tårn”
Gruppa bygger sammen et tårn av kasser. Byggmesteren sikres av klatretau og de andre deltagerne i gruppa hjelper ”byggmesteren” med konstruksjon av tårnet.Her må det legges en god plan og gruppa må støtte byggmesteren som må stole på ”byggverket”. Noen ganger har grupper bygget tårn på 10 meter før byggverket kollapser.
Taubane / Tyrolertravers
Vi rigger til taubane over vann eller andre hindringer. Dette er en spennende utfordring der deltagerne får en følelse av å fly over hindringen godt sikret i spesialutstyret vi bruker.

Ofte lar vi gruppene lage sin egen taubane på bakgrunn av våre modeller. Våre instruktører evaluerer og utbedrer taubanen før deltagerne prøver den.
Simulert reding
Ved hjelp av taljer, trinser, klatretau og annet klatreutstyr skal gruppene heise en gjenstand. Har må gruppa være problemløsende og komme frem til en felles.

Mål for utfordringene

Vi ønsker å gi deltagerne gode opplevelser som spriter opp kursdagen/arbeidsdagen el.l. Målet for våre utfordringsarrangementer er:
  • Deltagerne skal bli bedre kjent med seg selv og sine kollegaene.
  • Løse oppgaver sammen i grupper.
  • Bryte grenser.
  • Ha det gøy med utfordrende aktiviteter under trygge rammer.

Forskjell på utfordringsarrangement og teambuilding

Svært mange av aktørene i event og opplevelsesbransjen har en misforståelse av begrepet teambuilding. Mange i denne bransjen tilbyr aktiviteter som byr på personlige utfordringer og kaller det teambuildingsaktiviteter. Et av kriteriene for teambuildingaktiviteter er at de valgte aktivitetene stimulerer gruppa og fokuserer på samarbeide i gruppa. Videre bør det velges aktiviteter under et teambuildingarrangement der alle stiller på lik linje uavhennig av alder, kjønn og fysikk.

Vi har kalt den type aktiviteter og arrangement der personlige utfordringer er i fokus for Utfordringsarrangement. Mange av utfordringene må løses i fellesskap av gruppa, men alle vil nødvendigvis ikke stille på lik linje (noen takler fysiske og mentale utfordringer bedre enn andre.)

Send forespørsel
Gå tilbake til startsiden
Sideoversikt

Tips en venn om denne siden

Kommentar:

Din mottagers E-post:

Ditt navn:

Din e-post:

 
     Klatrekompaniet: tlf 47 64 50 00 , Fax: 98 37 98 00, E-post: post@klatrekompaniet.no