Klatrekompaniet
Meny Om Klatrekompaniet Referanser Forespørsel


Klatrekompaniet
Hovedside
Kurs i isklatring
Klatrekurs for nybegynnere
Introduksjon til innendørsklatring
Fra inne til ute
Introduksjon til klippeklatring
Videregående klatrekurs
Fjellsportkurs
Vinterklatrekurs
Kameratredningskurs
Brekurs
Skredkurs
Toppturcamp
Opplevelse i klatreveggen
Klatreaktiviteter
Taubane
Seiling og klatring
Guidede turer
Jotunheimen Haute Route
Alpintkurs
Firmaaktiviteter
Tilkomstteknikk
Toppturkurs
  Alpin skiferdsel  
Sidekart
Kontakt oss

Gavekort?

Bilder fra kurs, føringer og arrangementer >>

Se TV2 reportasje fra klatrekurs >>

Alpin skiferdsel / Brekurs for skikjørere
Dette er kurset for deg som ønsker å lære om ferdsel på bre med ski på bena, få en innføring i skredlære og andre temaer som er relevant for skikjøring i alpint terreng og ferdes sikkert på topptur i alpint landskap på ski i vinterfjellet. Tips om utstyr og turplanlegging er også endel av kurset.

Varighet:   Tre dager (Torsdag kveld. Kurs fredag til og med søndag).
Sted:          Krossbu/Sognefjellet.
Utstyr:      Randonee eller telemark
Pris:           4900 kr per deltager.

Les utalelser fra kursdeltagere...

Kursdatoer for "Alpin skiferdsel / Brekurs for skikjørere"


04.04.-07.04.2019
23.05.-26.05.2019


Vi kan holde denne type kurs ved andre datoer ved forespørsel for grupper på tre personer eller flere.

Instruktørene som leder disse kursene er Fjellkursledere (Fjellkursleder er den høyeste sertifisering innen utdanning i norske høyfjell.) eller NORTIND (norske tindevegledere) godkjente med tilleggsgodkjenning som Fjellkursleder. I tillegg er instruktørene lokalkjente, godkjente skredinstuktører, skiinstruktør, breinstruktør, erfarne på topptur og godt kjent med metodene for skikjøring og redning på bre. Det vil si at du er sikret den beste kompetansen på disse kursene, og vil ha tilgang på mye erfaring.

Les om instruktørene som holder disse kursene...


Målgruppe: Dette er kurset for deg som ønsker å lære om skikjøring på bre og sikker ferdsel på topptur i alpint landskap.

Mål for kurset: Du vil få praktisk undervisning i teknikker og metoder for å ferdes sikert på bre med ski under toppturskredlære og innblikk i sikkerhetsvurderinger knyttet til veivalg i fjellet, samt tips om utstyr og turplanlegging. I tillegg vil du få mange fine toppturer på ski med forhåpentligvis fin løssnøkjøring.

Kursbeskrivelse Området omkring Krossbu har en flott beliggenhet med kort vei til Smørstabbreen, Jotunheimens største bre med flere 2000 meters topper som stiger opp av breen. Med tre lange og innholdsrike dager på topptur på ulike breer, lærer du metodene og teknikkene som skal til for å ferdes opp og ned på bre med ski på bena.

På kurset vil du lære hvordan du ferdes trygt på ski over bre samtidig som du får fine linjevalg og god skikjøring mm. Ofte når man står på ski på bre er man ikke innbundet i tau og det er da viktig å gjøre gode linjevalg/veivalg over breen for å unngå å falle i bresprekker.

Kurset tar også for seg temaet som alpin ferdsel i bratt snø med ski (skikjøring med tau isekken), skredvurdering, brattkjøringsteknikker, skikjøring i tau, løssnøkjøring/teknikker for skikjøring i løssnø, sikringsmidler i snø og sikringsteknikker i snø, snøbakketeknikker (oppbremsning ved fall), redning i bresprekk, rappell, tilkomst fra fjell til renner og mye mer. I tillegg er vi innom grunnleggende bre temaer som hvordan breen beveger seg (grunnlaget for gjøre gode veivalg/linjevalg på bre), hvordan vi tryggest forserer sprekkområder, samt hvordan vi bruker stegjern, isøks og andre sikringsmidler.

For mer informasjon og påmelding: Kontakt oss på telefon 47645000 eller send en mail til Klatrekompaniet.

Les også våre generelle vilkår for påmelding.

Send forespørsel
Gå tilbake til startsiden
Sideoversikt

Tips en venn om denne siden

Kommentar:

Din mottagers E-post:

Ditt navn:

Din e-post:

 
     Klatrekompaniet: tlf 47 64 50 00 , Fax: 98 37 98 00, E-post: post@klatrekompaniet.no